Szolgálat és Becsület
Főoldal: Szolgálat és Becsület

Rólunk és céljainkról

Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalomra vonatkozó pk.60.097/2011/4. számú bírósági végzés: 

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság a pk.60.097/2011/4.szám alatt, polgári peren kívüli eljárásban az alábbi tartalmú végzést hozta meg:

A bíróság elrendeli a Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom bírósági nyilvántartásba vételét; rövidített neveként: Szolgálat és Becsület, székhelye: 6400 Kiskunhalas, Köztársaság u.13. szám, alapszabály (módosításokkal egységes szerkezetben foglalt) kelte: 2011. június 27. napja; Csoportba sorolásaként: szakmai; gazdasági és érdek-képviseleti tevékenység; céljaként: Szolgálati nyugdíjasok érdekvédelme és képviselete. Ennek keretében: A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom más társadalmi, érdekvédelmi egyesületekkel együttműködve képviseli a tagság kollektív és egyéni érdekeinek védelmét. Képviseli a szolgálati nyugdíjasok érdekeit más társadalmi vagy állami szervek előtt.

A bíróság felhívta a nyilvántartás vezetőjét, hogy a társadalmi szervezetet             (Szolgálat és Becsület) 3205. szám alatt jegyezze be a társadalmi szervezetek számítógépes nyilvántartásába.

A Bács-Kiskun Megyei Bíróság a pk.60.097/2011/5. szám alatti végzése alapján  a pk.60.097/2011/4. számon hozott végzés jogerőre emelkedett.

Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom (módosításokkal egységes szerkezetben foglalt) alapszabálya

Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom bíróság által befogadott Fegyelmi Szabályzata

 

Az egyesület (Szolgálat és Becsület) pénzintézeti (OTP Bank) számlája: 11732064-20061320

__________________________________________

Szolgálat és Becsület adószáma: 18225064-1-03

___________________________________________

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom alapításának okai és céljai:

A mozgalom megalapítását egy hosszabb előkészítő folyamatot lezáró 2011. május 13. napi hatályos alkotmánymódosítás kezdete adta meg, mely világos keretekben megtámadta a korkedvezményes nyugdíjasok szerzett jogait, ezen belül legélesebben fegyveres és rendvédelmi szolgálati nyugdíjasokra kíván döntő csapást mérni a törvényes járandóságaik átminősítésével, megszüntetésével.

A Lázár-Balsai nevével fémjelzett egyéni képviselői indítványt üres szavak, frázisok, agresszív cselekedetek és rejtegetett szándékok jellemzik.  A 2/3-os hatalommal bíró kormánypárt a projektek, propagandák és üres szónoklatok útvesztőjében a szegénnyé és ostobává degradált embertömegeket pénzügyi és praktikus munkaügyi indokokra hivatkozva félretájékoztatja a korkedvezményes nyugdíjak helyzetéről. A média már évek óta sugározza azt a megtévesztő állítást, hogy a nyugdíj felsőkorhatár előtt szolgálati nyugállományba helyezett rendőrök, katonák, tűzoltók nem képesek a hitelességen alapuló alkotó tevékenységre, a társadalom ingyenélői ők!

A goebbelsi propaganda (hazudj minél többet, mert valamit úgyis elhisznek belőle) reneszánszát éli a médiában és a hatalom illetékes embereinél egyaránt.

A mérhetetlen sok hazugság örvényében agonizál a mai magyar társadalom. A minimálbérre beállított kényszervállalkozók feletti „nagy” döntéshozók és az egykori „népgazdaság” vagyonát „elprivatizáló”, igencsak megtollasodott új magyar tőkések és bértollnokai a szabad-versenyes kapitalista időszak szintjére visszaprogramozott munkavállalók ezreit módszeresen eltávolította mindattól, ami hiteles, alkotó és felemelő.

Helyette a félelem, a depresszió, a nemtörődömség, csoportok elleni uszítás és irigységkeltés: ezt kapják a széles néptömegek! Ez a mai magyar embert érintő mindennapi hivatalos és nem hivatalos propaganda központi része. Ma például a rendvédelmi nyugdíjasokat veszi célba a hatalom és a kiszolgáló média propaganda, holnap majd mások jönnek, ha már a mai napra rendeltek elvéreztek, jogaikat eltiporták, zsebeiket kiforgatták. A kör ördögi, mert egyre inkább elsüllyed benne a mai magyar társadalom.

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi mozgalom azért jött létre, mert a hatalom nyíltan rátört a szolgálati nyugdíjasok életére, aktív szolgálati évtizedeik –életük- értelmére és becsületére.

A Szolgálat és Becsület alapító tagjai és hozzá csatlakozó közösség meg van győződve, hogy a már korkedvezményes szolgálati nyugdíjasok megkárosítása nem maradhat következmények nélkül. A mozgalom törvényes szervezeti és anyagi keretet hoz létre, hogy a szerzett jogokból adódó járandóságok elrablása (a szolgálati nyugdíjak szolgálati járandósággá, szociális ellátássá, közmunkaprogram részévé nyilvánítása) ne valósuljon meg következmények nélkül.

A Mozgalom előzetesen megállapodott az egyik legnevesebb és legtekintélyesebb ügyvédi irodával Budapesten, hogy a sztárügyvédek és jól felkészült szakértők a magyar jogrendszer kereti között, a munkaügyi bíróságokon és azok jogorvoslati fórumain, mind pedig az EU bíróságokon megtámadják a hatalom intézkedéseit.

Remény van még arra is , hogy  Magyarországon valamelyik bíróság a szolgálati nyugdíjat megszüntető tb. határozatok megtámadásában kezdeményezett pertársasági keresetünket elfogadja, azonban ahhoz nem fér kétség, hogy az EU-ban az illetékes Emberi Jogok Európai Bírósága semmisé nyilvánít minden olyan hatalmi manővert, mely megszerzett jogokat, tulajdont támadott meg. Az is látszik, hogy évek alatt lehet sikeres “munkaügyi pert” végigvinni itthon, illetve a nemzetközi bíróságok évek alatt tudnak ítélkezni törvénytelen állami beavatkozások megállapításáról (egyezménysértésekről) és a kártérítések kimondásáról.

A hatékony ügyvédi munkához és azt megalapozó hazai és nemzetközi jogi eljárásokhoz, szakértői munkákhoz megfelelő mennyiségű pénz szükségeltetik. A mozgalom egyik célja, hogy ezt törvényesen előteremtse, a pénzkeretek felhasználását és elszámolását, ellenőrzését közösségileg biztosítsa.

A mozgalom a szolidaritás és bajtársiasság alapelvén alakult meg és így is kíván működni. A mozgalom nyitott minden jó szándékú ember előtt, ugyanakkor nem virtuális közösség, hol fotelből irkálnak véleményeket, ötletelnek, s virtuális fórumokon hozzászólások írása közben kiengedik a gőzt.

A Szolgálat és Becsület mozgalom nem szakszervezet, hanem olyan érdek-képviseleti egyesület, amely csak az érintett szolgálati nyugdíjasok érdekében, csak a nyugdíjakkal kapcsolatos problémákra koncentrál szervezetileg és pénzügyileg.

Ezek a következők:

 • egy neves budapesti ügyvédi iroda megbízása, hazai és nemzetközi bírósági perek előkészítésére, keresetbenyújtásra és perképviseltre
 • hazai és nemzetközi szintekre terjedő szakértői anyagok elkészítése
 • pertársítások elvégzése
 • anyagi és nem anyagi kártérítési perek előkészítése
 • jogsegélyszolgálat
 • kommunikáció

A Szolgálat és Becsület mozgalom vezetői és tagsága mindannyian szolgálati nyugdíjasok, rájuk nem vonatkoznak a katonákra vonatkozó büntethetőségi szabályok, nincs elöljáró, nincs főnök, nincs munkaidő kedvezmény pénzbeli megváltás, nincs állami támogatás stb. Röviden, tényleg független szerveződés.

A Szolgálat és Becsület mozgalom elismeri és dícséri a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek eddigi eredményeit, bátor kiállásukat, elszántságukat, s a céljaikat támogatja, de az alábbi okok miatt veszi saját kezébe a szolgálati nyugdíjakkal összefüggő támadások kezelését és nem hagyja csak a szakszervezetekre:

1,   A szakszervezetek pénzügyileg alulfinanszírozottak:

 • a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek szerteágazó tevékenységet folytatnak, fő tevékenységük az aktív állományú munkavállalók napi fegyelmi, kártérítési, büntető ügyeinek a képviselete, segélyek osztása, üdülések, rendezvények szervezése, finanszírozása, munkahelyi érdekegyeztető fórumok működtetése, összegezve: van mire költeniük bőven, a munkában lévő tagjaik érdekében.

2, A szakszervezetek pénzügyileg kiszolgáltatottak a hatalomnak és vezető tisztségviselőinek döntő része munkaviszony /szolgálati viszony keretében függenek a hatalomtól,

 • a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek pénzügyi bevételének nagyobbik része az aktív dolgozók után járó munkaidő kedvezmények pénzügyi megváltásából származik, ezt a fegyveres és rendvédelmi szervek országos vezetői hagyják jóvá, utalják át a szakszervezetek számláira, egyéb törvényi felhatalmazás alapján,
 • a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezető tisztségviselőnek döntő hányada a fegyveres és rendvédelmi szervek hivatásos vagy polgári állományában függetlenített státuszon végzi munkáját, az illetékes parancsnokuk, elöljáróik, illetve vezetőik a fegyveres és rendvédelmi szervek országos vagy megyei hatáskörű vezetői, parancsnokai,
 • a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek egyes vezető tisztségviselői szolgálati vagy köztisztviselői nyugdíjuk mellett visszafoglalkoztatott munkavállalók,
 • a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek közül van olyan, melyet a hatalom emberei saját irodájukban hoztak létre és alapítottak rokoni és baráti kapcsolatok szövevényeként, más ilyen szakszervezetek szétverése és gyengítése céljából (nagyon nagy tisztelet a kivételnek!),
 • a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek vezetői hosszú éveken keresztül egymás tagságát próbálták elcsábítani, egymás erejét oltották ki, egymást gyalázták és egyes szakszervezeti vezetők „édes” kapcsolatokat ápoltak, ápolnak az aktuális hatalom képviselőivel, rendre háttéralkuk nyomaira lehet bukkanni velük kapcsolatosan (nagyon nagy tisztelet a kivételnek!),
 • a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek a minisztériumoktól tagságuk után több milliós plusz pénzügyi támogatást kapnak, évi-félévi utalással, így kiszolgáltatott a tevékenységük a hatalom ellenében.

 

 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Látogatottság
Indulás: 2011-05-14
 

A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!    *****    Minimálbér és a garantált bérminimum összege 2019-ben    *****    Lépj be a lovak világába! Nevelj, versenyezz, szórakozz! Virtuális lónevelde, szerepjáték, olvasó sarok!    *****    Részletes születési horoszkóp, ajándék 3 év elõrejelzés, ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! Rendeld meg most!    *****    A Világon egyetlen messengeren nézhetõ filmes oldal! NÉZZ FILMET FACEBOOK MESSENGEREN! Csatlakozz hozzánk!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Ayang - Avagy milyen is a világ az én szememmel    *****    KÉRDÕASZTROLÓGIA OKTATÁS AZT ALAPOKTÓL, SAJÁT TANULÁSI TEMPÓD SZERINT - CSAK ITT!    *****    Konyhatündér blog! Egészséges, gyorsan elkészíthetõ ételek. Recept blog    *****    Konyhatündér    *****    Nokedli lapja **** Családi magazin **** Minden ami érdekelhet 18-89 éves korodig ****    *****    Nokedli-lapja *** °_|_° *** Családi magazin *** --*** Mindenrõl olvashat itt ami érdekes lehet 18-98 évesig!! ******___******